perjantai 14. lokakuuta 2016

Löydä oikeankokoinen iltapuku: Kokopolitiikkaa

tumma naisten iltapuku


Iltapuvut järjestetään tapahtumiin koottain


Meillä Maahantuojien Outletissa pyritään järjestämään puvut koottain siten, että ne vastaisivat mahdollisiman hyvin suomalaista mitoitusta. Välillähän meille tulee erä pukuja, joissa koko S ja XL ovat kolmen-neljän sentin päässä toisistaan. Mittataulukoissa ei ole mitään kansainvälistä standardia, joten jokaisella valmistajalla on omat mitoituksensa.

Oikean koon määrittää iltapuvuissa rinnanympärysmitta


Ketjumerkeillä, kuten esimerkiksi Seppällä on kokonaan oma valmistus ja koko S on aina saman kokoinen. Meillä kokoa S onkin sitten useamman valmistajan toimesta saatavana eri kokoisena. Jotta omaa kokoa olisi mahdollisimman helppo löytää yritämme järjestellä koot näin:

Koko XS rinnanympärys alle 80 cm (numerokoot 30, 32)
Koko S rinnanympärys 80 - 90 cm (numerokoot 34, 36)
Koko M rinnanympärys 90 - 100 cm (numerokoot 38, 40)
Koko L rinnanympärys 100 - 110 cm (numerokoot 42, 44)
Koko XL rinnanympärys yli  100 cm (numerokoot 46 ->)

Kokomerkintä ei aina kerro puvun todellista kokoa


Kokolapussa voi siis hyvinkin lukea XL ja se löytyy M-koon rekistä (paitsi, jos joku sen siitä siirtää muualle). Tarkoituksemme on, että löytäisit mahdollisimman helposti oman kokosi tapahtumasta!

Huomaathan, että esimerkiksi koossa M on kaksi numerokoa ja 10 sentin erotus mitassa. Joten vaikka yksi M-koko ei ole sopiva, toinen voi olla.

Rinnanympärys mitataan rintaliivien päältä, mittanauhan ollessa suorassa ja oikea mitta on suurin mitta jonka saat (eli rinnan korkein kohta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti